interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

ZGRAF 10

ZGRAF 10
ZGRAF 10 - Međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija - objavljen natječaj za sudjelovanje Raspisan je natječaj za prijavu radova za ZGRAF 10 - Međunarodnu izložbu grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Prijave se primaju do 15. veljače 2008. godine.

17.01.2008.

Ulupuh

0

ZGRAF 10 je jubilarna ekskluzivna izložba suvremenog dizajna koju je 1975. utemeljila Skupština grada Zagreba, a njegov tradicionalni pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu. Organizator ZGRAFA 10 kao trijenalne manifestacije je Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH (www.ulupuh.hr) .

ZGRAF je jedna od najvećih međunarodnih izložbi grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se od 1975. godine trijenalno održava u Zagrebu. Izložbe su tijekom godina okupljale dizajnere, teoretičare i kritičare s namjerom da se propitaju temeljni problemi dizajna u suvremenom društvu. Jubilarni ZGRAF 10 unutar problemskog okvira teme GLOBAL/LOCAL želi omogućiti dijalog lokalnih i globalnih vizualnih jezika, u vrijeme kada više ne postoje dominantni mediji,  prevladavajući stilovi niti vodeći centri vizualnog izražavanja. Takav paralelizam suvremenih vizualnih komunikacija omogućio je da se lokalni vizualni jezici pojavljuju ravnopravno s globalno prepoznatim i prihvaćenim. Tema 10. ZGRAF-a upravo je omogućiti dijalog lokalnih i globalnih vizualnih jezika, kao medija kojima se izražavaju osobitosti pojedinih kultura, konfrontacije lokalnog i globalnog, istraživanje koliko jedni utječu na druge i provjere vrijednosti nastalih tim sučeljavanjem.

Natječaj za prijem radova raspisan je na www.zgraf.hr Prijave se primaju do 15. veljače 2008. godine. Prijavnice se mogu podići i osobnu u ULUPUH-u, Vlaška 72, u Zagrebu radnim danom od 10 do 13 sati.

Kategorije: vizualni identitet, tiskana sredstva promocije / komunikacije, izdavaštvo, ambalaža, signalistika, oglašavanje, dizajn za film ili elektrosnke medije, specifični segmenti vizualnih komunikacija – samostalno.

ZGRAF 10 održat će se od 6. svibnja do 25. svibnja 2008. u  HDLU-u, Galerija prsten u Zagrebu. U sklopu izložbe prijavljenih radova organizirat će se predavanja, seminari i popratne izložbe najeminentnijih dizajnera iz inozemstva i hrvatske.

Osoba za kontakt:

I V A N A M U S I C, PR marketing manager ZGRAF 10
ULUPUH
Vlaska 72, 10000 Zagreb, Croatia

Tel/fax: ++385 1 4552 595
Tel: ++385 1 457 6919
GSM 098 77 2227

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se