interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

ULUPUH: 3 I - Tri dana ilustracije

ULUPUH: 3 I - Tri dana ilustracije
U Galeriji ULUPUH će se od 13. do 15.05. održati manifestacija pod nazivom ”3 I” – Tri dana ilustracije. Trodnevno događanje uključuje prisjećanje na prošlogodišnji Festival ilustracije održan u Fužinama, izložbu ilustracija organizatora i sudionika Festivala, tribinu sa sudjelovanjem pisaca i ilustratora, te likovnu radionicu za djecu i odrasle.

10.05.2010.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

”3 I” zamišljeni su kao dani otvorenih vrata ilustracije, interaktivnih zbivanja koja obuhvaćaju i ”isprepliću” ilustratore, pisce, publiku i slučajne prolaznike.

„Izložba obuhvaća podsjećanje na prošlogodišnji Festival ilustracije organiziran od strane članova Sekcije i održan u lipnju u Fužinama, a uvod je i u buduće projekte. Naglasak je, pak, na izloženim radovima organizatora i sudionika Festivala, te popratnim zbivanjima koja izložbu čine polazištem i poligonom za još jedno propitkivanje konteksta, mjesta i načina nastanka ilustracije.

Tribina spisateljice Ane Đokić Pongrašić pod nazivom ”NE CRTAJ PO KNJIGAMA!” otvara pitanje zamjene uloga pisaca i ilustratora, njezine uzroke i posljedice. Odgovore će zajednički potražiti pisci, ilustratori i urednici, od kojih se neki pojavljuju u dvostrukim ulogama ( illustrator-pisac, pisac-urednik ).

Radionica ”Prolaznik-umjetnik” Marijane Jelić i Nikoline Manojlović Vračar  smješta trenutak kreacije na ulicu, među slučajne prolaznike, djecu i odrasle, potičući ih da reagiraju na vizualne i pisane ”poticaje” i postanu aktivnim sudionikom nastajanja novih priča i crteža.  Takvom ”lančanom reakcijom” – bilo da se sudionici crtežom nadovezuju na zadani tekst ili pisanom rječju na zadanu ilustraciju – širi se polje kreativnog procesa, približavajući ga publici koja u svakodnevnom životu s njime nema nikakvog dodira.

”3 I” možda nisu ”3 dana koja su potresla svijet”, ali su svakako 3 dana koja su ga učinila zanimljivijim i kreativnijim mjestom!“

Sanja Pribić

PROGRAM PO DANIMA:

Izložba ilustracija

13.5. – 15.5.2010., otvorenje u četvrtak, 13.5. u 19 sati

Izlažu: Milivoj Ćeran, Luka Duplančić, Tomislav Gregl, Ivan Gregov, Nenad Jalšovec, Marijana Jelić, Nikolina Manojlović Vračar, Željka Mezić, David Peroš Bonnot, Sanja Pribić i gosti iz Bugarske: Petar Bonev, Bujan Filčev i Kiro Mavrov.

(izložba će se moći razgledati od četvrtka, 13. svibnja, od 12 sati na dalje, a službeno će otvorenje biti istog dana navečer, u 19 sati)

Tribina “NE CRTAJ PO KNJIGAMA!”

petak, 14.5. u 17 sati

Sudionici:  Ivana Guljašević (ilustratorica & spisateljica), Igor Hofbauer (ilustrator), Darko Macan (ilustrator& pisac), Edo Popović (književnik & urednik), Tomislav Torjanac (ilustrator & pisac u nastajanju), Zoran Maljković (urednik), Sonja Zubović (književnica & slikarica). Voditeljica tribine: Ana Đokić (pisac & urednik)

Radionica za građanstvo ”Prolaznik-umjetnik”

subota 15.5, od 10 do 13 sati i od 18 do 21 sat

Voditeljice radionice: Marijana Jelić i Nikolina Manojlović Vračar. Sudjelovanje je besplatno.

Kontakti:

Sanja Pribić, 091 45 45 665 (za pitanja u vezi izložbe)

Ana Đokić, 098 164 45 17 (za pitanja u vezi tribine)

Marijana Jelić, 091/783 10 58 (za pitanja u vezi radionice)

Maša Štrbac, 091 3587 596 (voditeljica Galerije ULUPUH)

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se