interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Impresionirajte šefa bez ijedne izgovorene riječi

Impresionirajte šefa bez ijedne izgovorene riječi
Vi ne morate biti ulizica ili brbljivica da biste postali nezamjenjivi na mjestu gdje radite. Ako želite postati cijenjeni dio radnog kolektiva i povećati si šanse za daljnjim napredovanjem – to sve možete postići i bez ijedne izgovorene riječi.

16.10.2011.

Portal Žena.hr

0

Nastavite školovanje

Da vi ste možda već završili školu ili fakultet potreban za obavljanje posla koji radite, ali to ne znači da nemate još nešto za naučiti. Uči se cijeli život i svugdje i ne mora se odlaziti na skupe tečajeve da bi se učilo. Ako nemate novaca da upišete tečaj kojim ćete se dalje educirati (bilo iz područja kojim se bavite, ili nečim novim što vam može poslužiti) -  nabavite knjige, pa sami učite. Ali pazite da se tome zbilja posvetite i odvojite svakodnevno (ili nekoliko puta na tjedan) vrijeme posvećeno učenju. Tako ćete sami biti zadovoljniji jer radite na sebi, a i nikad ne znate kada i kako bi vam naučeno moglo pomoći u napredovanju.

Pazite na odijevanje i osobnu higijenu

Treba li uopće o osobnoj higijeni govoriti? Već smo u nedavno objavljenom članku o navikama koje iritiraju na poslu ustvrdili da je – i osobna higijena, odnosno nedostatak iste, definitivno je velik problem. Dakle, nemojte si dozvoliti da dođete na posao neotuširani, masne kose... Isto tako pazite i kako se odijevate. Samo zato što su drugi izgužvani i neozbiljno obučeni, ne znači da i vi morate biti isti takvi. Ako dođete na posao obučeni profesionalno, vaš će šef znati da se može osloniti na vas da pozitivno predstavljate kompaniju.

Očistite svoje radno mjesto

Možda vi točno znate gdje je što u tom vašem "kreativnom" neredu, no drugima vaš nered djeluje kao da ste vi veoma neorganizirana i pomalo šlampava osoba. Organiziranost i urednost nešto je što se cijeni na poslu, pa kada vam šef nepozvano bane u ured ili za vaš  stol puno ćete bolji dojam ostaviti ako je sve uredno na svom mjestu.

Budite točni

Većina šefova mogli bi svoje mišljenje o radnicima koji kasne sažeti u jednu riječ "nepoštovanje". A onda nakon toga bi slijedilo " slaba organiziranost", "ne zna upravljati vremenom"...  Ako želite steći poštovanje svog šefa – to definitivno nisu riječi koje želite da vas opisuju. Uvijek budite točni na posao i na sastanke, čak bi bilo dobro da dođete 10 minuta ranije kako biste pokazali da vam je stalo do toga da vam je stalo do toga što radite. Ako vam se dogodi da rijetko kada zakasnite, obavezno nazovite šefa i objasnite mu zbog čega kasnite. I nemojte da vam se to stalno ponavlja.

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se