interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

5 savjeta koji će vam pomoći pronaći spokoj u vašem stresnom životu

5 savjeta koji će vam pomoći pronaći spokoj u vašem stresnom životu
Pod stresom ste svakodnevno? Nezadovoljni ste i pomalo depresivni zbog previše obaveza i problema koji vas pritišću sa svih strana? Želite li barem nakratko pobjeći od svog života na neki daleki otok, kako biste uživali u miru i spokoju? Kroz godine meditiranja naučila sam neke jednostavne tehnike koje nam pomažu da pronađemo ravnotežu u teškim situacijama te da počnemo više cijeniti dobra vremena.

03.06.2011.

Portal Žena.hr

0

Zato s vama dijelim 5 savjeta koji će vam pomoći pronaći mir i spokoj u stresnom životu punom problema:

1. „Ja jesam“ vježbe disanja. Ovo možete raditi kad god i gdje god (čak i kad zaglavite u prometnoj gužvi). Ovo je jednostavna vježba disanja – svaki put kad udahnete mentalno kažite riječ „ja“, a svaki put kada izdahnete, mentalno kažite „jesam“. Obratite pozornost na to kako zrak ulazi i izlazi iz vašeg tijela, vizualizirajte si zrak kako se širi vašim plućima, kroz vaša prsa, niz vaše ruke i noge. Vježba „ja jesam“ bi vas trebala podsjetiti da ste vi ti koji imate kontrolu nad svojim životom, da ste slobodni i da niste ograničeni svojim poslom, svojim prihodima, dugovima, godinama, izgledom…

2. Gledajte i slušajte.
Nemojte podcjenjivati snagu koju vizualni i audio jezik ima na vašu podsvijest i kojom vam može donijeti osjećaj sreće i unutarnjeg mira. Na Youtube-u pronađite umirujuće filmiće (valove, polja cvijeća, kišu kako pada…) ili snimite umirujuće zvukove (zvuk kiše, valova…) koji će umiriti vaš unutarnji duh. Ili još bolje –  povremeno sami otiđite nekud u prirodu – i slušajte, gledajte, osjećajte…

3. Vježbajte KOPO. Što to znači? To znači da nema kritiziranja, osuđivanja, prigovaranja i ogovaranja. Ponekad svjesno mijenjanje vašeg unutarnjeg dijaloga može imati drastične rezultate na to kako doživljavate svijet oko sebe i kako se ponašate u društvu drugih ljudi. Pokušajte prvo nekoliko sati prakticirati, a zatim postepeno produljujte vrijeme trajanja vježbe.  

4. Naučite meditirati. Meditacija je jedna od najboljih vještina koje vam mogu podariti dugoročnu sreću i zdravlje. Ljudi koji meditiraju sretniji su, žive dulje i zdravije jer su bolje „opremljeni“ s time kako se nositi s svakodnevnim životnim preprekama s kojima se suočavamo. Ne znate gdje početi? Nabavite neku knjigu za početnike u meditaciji ili još bolje upišite neki tečaj gdje ćete naučiti osnove.

5. Usmjerite svoje misli s namjerom.
Svaka akcija počinje s namjerom, svjesno ili nesvjesno. Pa zašto ne biste svjesno donijeli namjeru kojom ćete utrti put pozitivnijim stvarima i većoj radosti? Bilo da je vaša namjera apstraktna ("Moja namjera je promjena koju želim vidjeti u ovom svijetu") ili vrlo specifična ("Namjeravam vježbati danas prije večere"), zapišite je na papir – kako biste materijalizirali svoju namjeru. Odlukom da svaki dan donesete neku pozitivnu namjeru, vi preuzimate kontrolu nad sretnim i produktivnim životom koji želite živjeti.

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se