interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

NOVO – Grijalice vode koje štede do 25% električne energije

NOVO – Grijalice vode koje štede do 25% električne energije
Gorenje je za svoje najzahtjevnije kupce proizvelo električnu grijalicu vode s LCD zaslonom i s upravljanjem na dodir.

22.08.2014.

Gorenje Press

0

Grijalice serije OGB imaju napredni inteligentni elektronski regulator koji pored namještanja i pokazivanja temperature vode u grijalici nudi i nove upravljačke funkcije kao što su vremensko upravljanje djelovanja, pokazivanje količine vode u kotlu, namještanje višednevne odsutnosti, brzo zagrijavanje, dijagnostika kvarova i drugo. Najvažnija novost novog inteligentnog upravljača je novi SMART režim rada. Naime, grijalica na temelju snimanja navika korisnika nakon određenog vremenskog razdoblja sama izračuna optimalni režim djelovanja koji omogućava minimalnu potrošnju električne energije potrebne za zadovoljenje potreba konkretnog korisnika. U načinu rada SMART grijalica vode OGB SMART može uštedjeti i do 25% električne energije. Zbog navedene funkcije aparat će biti u skladu i s najvišim zahtjevima dolazeće europske direktive o energetskoj učinkovitosti naprava za pripremu sanitarne vode. Ova direktiva među ostalim predviđa uvođenje energetskih naljepnica i za grijalice te napuštanje proizvodnje i prodaje energetski manje učinkovitih aparata.

  • 0

Minimalna potrošnja električne energije

Grijalice serije OGB SMART dodatno imaju funkciju snimanja odnosno pohranjivanja korisnikovih navika koja nakon određenog vremenskog razdoblja izračuna optimalan režim djelovanja koji omogućava minimalnu potrošnju električne energije potrebnu za zadovoljavanje potreba konkretnog korisnika. Grijalica u 7-dnevnom vremenskom razdoblju bilježi u kojim vremenskim razdobljima korisnik treba najveće količine tople vode odnosno u kojim je vremenskim razdobljima potrošnja tople vode najveća. U načinu djelovanja SMART, grijalica se na temelju zabilježenih podataka uključi tek toliko vremena prije kako bi zagrijala vodu do onda kada bude potrebna. Time se uštedi električna energija jer grijalica ne održava stalnu temperaturu (npr. 60 °C) što vrijedi u slučaju uobičajenih namještanja temperatura i količina vode ali je još uvijek takva da zadovoljava nečije uobičajene potrebe.

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se