interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

REXPO potiče novi investicijski ciklus u Hrvatskoj i regiji

REXPO potiče novi investicijski ciklus u Hrvatskoj i regiji
Prvi međunarodni sajam investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za Jadransku regiju REXPO Zagreb 2012 održat će se 19. i 20. travnja 2012. u Hypo Centru u Zagrebu.

01.03.2012.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Organizator sajma je tvrtka Expositum d.o.o., uz podršku Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Gradonačelnika grada Zagreba i Predsjednika Hrvatske gospodarske komore, a neki od potvrđenih partnera sajma su Hrvatska udruga poslodavaca, Invest in Macedonia i MIPIM Cannes.

Glavni je cilj događanja okupiti sve relevantne sudionike tržištainvesticijskih projekata i komercijalnih nekretnina zainteresirane za poslovnu suradnju s organizacijama ivladom krozprezentacije poslovnih projekata, mogućnost predstavljanjanovih poslovnih ideja i razmjenuposlovnog iskustvai kontakata.Potaknut željom za pokretanjem novog investicijskog ciklusa u Hrvatskoj i regiji, REXPO je prvi poslovni sajam koji se održava u Zagrebu, a za događaj je već iskazan velik interes na domaćim i regionalnim gospodarskim i političkim razinama.

„Bez domaćih i stranih investicijskih projekata teško je ostati konkurentan, a sajam REXPO je idealna prilika za pokretanje ulaganja i kreiranja pozitivne poduzetničke klime“, izjavio je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, partnera sajma.

REXPO Zagreb 2012 namijenjen je predstavnicima ministarstava, gradova i županija, investitorima, developerima, bankama, projektantima, agentima, konzultantima, izvođačima, odvjetnicima i hotelijerima. Predstavit će se ključni sudionici i investicijske prilike iz Hrvatske i zemalja u regiji – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Kosova i Albanije,  a očekuju se strani investitori iz 30-ak zemalja Europe, Amerike i Azije. Dva REXPO dana bit će prilika za poslovne susrete, prezentacije tvrtki i projekata na štandovima, panel konferencije i predavanja te neformalna druženja na privatnim domjencima i večernjem REXPO Gala partyju.

„Naša jadranska regija jedna je od najatraktivnijih ulagačkih destinacija u Europi, a hrvatska građevinska industrija bi se zbog neprocjenjivog iskustva prikupljenog u realizaciji velikog investicijskog ciklusa u domaću infrastrukturu i privatne nekretninske projekte trebala pozicionirati kao predvodnik investicija u regiji. REXPO će biti svojevrsni inicijator oporavka građevinske i nekretninske industrije u Hrvatskoj i regiji, a naša je želja da potaknemo

industriju na primjenu najviše svjetske prakse i podignemo svijest opotrebi pripreme i prezentacije investicijskih projekatana svjetskoj razini“, izjavila je Sanda Marušić, voditeljica projekta REXPO Zagreb 2012.

Na konferenciji za novinare svoju podršku sajmu REXPO Zagreb 2012 potvrdili suDavor Štern, konzultant i sudionik REXPO Foruma i AlfonsoRibarrocha, predstavnik tvrtke APM Group - Action park, Multiforma, jednog od izlagača na sajmu REXPO, koji je tom prilikom izjavio „S obzirom na naša iskustva smatramo da gospodarska kriza može upravobiti prilika za buduća ulaganja i pokretanje novih projekata za što je sajam REXPO svakako dobra prilika“.

Po uzoru na slične svjetske sajmove, MIPIM u Cannesu, EXPO REAL u Münchenu i REAL Vienna u Beču, uz sajamski je program predviđen niz dodatnih mogućnosti kao što su REXPO forum, na kojem će se renomirani govornici kroz panel rasprave osvrnuti na aktualne teme vezane za investicijske projekte, REXPO matchmaking, unaprijed organiziraniprivatni sastanci među zainteresiranim sudionicima sajma, REXPO speedmatching, kratke prezentacije projekata ili usluga u okviru REXPO business loungea s ciljem brze razmjene informacija i kontakata,te REXPO gala party, na kojem će se sudionici u neformalnoj atmosferi družiti nakon prvog dana sajma u prigodnom ambijentu.

Kroz sedam panel rasprava istaknuti će govornici raspravljati o novom investicijskom ciklusu u regiji i značenju stranih investitora, kao i njihovim očekivanjima te iskustvu, financiranju investicijskih projekata, turističkim potencijalima, konkurentnosti domaćih tvrtki na globalnom tržištui brojnim pitanjima iz prakse. Najavljene su teme „Novi investicijski ciklus u jadranskoj regiji“, „Strani investitori – iskustva i očekivanja“, „Financiranje investicijskih projekata“, „Turizam: graditi novo ili obnavljati staro“, „Konkurentnost domaćih tvrtki na globalnom tržištu“ „Zakoni i investicije“ te „Turizam: projekti otporni na recesiju – nautički i entertainment turizam“.

Jedan od istaknutih predavača na prvom međunarodnom sajmu komercijalnih nekretnina i investicija REXPO Zagreb 2012 bit će Krešimir Marušić, direktor financija za tržište kapitala u njujorškoj podružnici Deutsche Banka i član upravljačkog tima za tržišta kapitala Deutsche Bank Finance.

Glavni je cilj REXPO Zagreb 2012 pokrenuti izradu investicijskih projekata kroz nove modele suradnje, okupiti ključne sudionike tržišta u regiji, ponuditi mogućnost novih poslovnih kontakata, privući nove investitore, promicatiinvesticijskipotencijal u regiji, predstaviti atraktivne investicijske projekte i iznijeti pozitivne primjere.Na ove se ciljeve u svom izlaganju nadovezao i Davor Štern koji će sudjelovati kao voditelj jednog panela u sklopu konferencijskog dijela REXPO sajma: „Kad govorimo o investicijama, moramo napraviti bilancu postojećih resursa u Hrvatskoj koji nisu u funkciji.“

Organizatori potvrđuju kako je zakupljeno preko 60posto izložbenog prostorate da će sudionicima na raspolaganju biti konferencijski prostor, uređeni prostori za privatne sastanke i prezentacije, prostor za prezentiranje tvrtki, projekata i usluga te prostor za medije.

Za ostvarenje najefikasnije prezentacije projekta, tvrtke ili usluge moguće je odabrati niz prezentacijskih mogućnosti, od zakupa samostalnog izložbenog prostora ili izložbenog paketa u sklopu jednog od zajedničkih izložbenih prostora do prezentacijskih paketa projekta ili tvrtke u sklopu REXPO foruma ili REXPO speedmatchinga. Pored toga, sudjelujući na REXPO-u moguće je pokazati svoju prisutnost na tržištu i time poslati pozitivnu poruku poslovnim partnerima.

U organizaciji sajma REXPO osim glavnog organizatora, tvrtke Expositum d.o.o., sudjeluje nekoliko tvrtki-suradnika među kojima su Luminus studio zadužen za brend, vizualni identitet i promotivne materijale, agencija Media Val specijalizirana za komunikacijski menadžment, konzultantska agencija Alpheus specijalizirana za strateško komuniciranje i javne poslove, EuroART 93 za izradu web stranice i ITpodršku, DEKOD (www.ulaznice.hr) za online prodaju akreditacija i izlagačkog prostora, UPI-2M za organizaciju i uređenje interijera, Odvjetnički ured Ramadanović za pravno savjetovanje sudionika sajma, Multi-Forma za uređenje izložbenih prostora te brojni drugi vanjski suradnici i profesionalci.

Kontakt:

Sanda Marušić, B.A.

voditeljica projekta

telefon 01 3764 10

mobitel 091 5518 470

e-mail sanda.marusic@rexpo.hr

Vanja Pleša

Media Val – agencija za komunikacijski menadžment

telefon 01 3691 850

mobitel 091 4397 001

e-mail vanja.plesa@media-val.hr

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se