interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Ugodno smjestite kućnog ljubimca

Ugodno smjestite kućnog ljubimca
Život s kućnim ljubimcem učestala je pojava u mnogim obiteljima. Obzirom da ga se tretira poput stanara, omogućite mu komoditet kakav zaslužuje, a on će to sigurno uzvratiti pažnjom i vjernošću!

10.11.2008.

interijerNET.hr

0

Mnogi pojedinci ne bi mogli zamisliti život bez kućnih ljubimaca. Iako je životinjama prikladnije mjesto u prirodi ili dvorištu kuće, mnogi se odlučuju na suživot s njima i u vrlo skučenim stambenim prostorima. Kućnom ljubimcu treba osigurati njegov vlastiti prostor unutar stana, koji postaje sastavni dio interijera, pa se kao takav treba uklopiti u opći stil uređenja.

  • 0

Pažnja i komfor, koji pojedinci pružaju kućnim ljubimcima, je različita, a ovisi o veličini stambenog prostora, pratećim uvjetima poput lokacije stanovanja ili raspoloženju susjeda te raspoloživim financijskim sredstvima. Mnogo je primjera u kojima vlasnici kućnih ljubimaca idu toliko daleko da im grade posebne kuće za smještaj ili im organiziraju zasebne kupaonice unutar vlastitog doma. Obzirom da su ovakvi primjeri daleko od hrvatske stvarnosti, jednostavni primjeri kojima ćete usrećiti svog ljubimca i sebi osigurati ugodan stambeni prostor, bit će sigurno korisni i inspirativni.

  • 0

Ribice u akvariju usrećuju mnoge obitelji. Vrlo su zahvalne kao kućni ljubimci, jer jedini prostor koji zauzimaju i koriste je akvarij. Načini njegove izrade i dekoriranja biljkama, obrađenim suhim granama i ostalim ukrasnim predmetima, su raznoliki. Njegova veličina, oblik i odabrana pozicija smještaja će utjecati na ukupan dojam prostora. Akvarij je gotovo uvijek dekorativni element prostora, a ne isključivo dom za ribice. Mašta i kreativnost u odavanju značaja akvariju idu od jednostavnog staklenog, dekoriranog i osvjetljenog kubusa, postavljenog na neki od komada namještaja do pretvaranja akvarija u stakleni zid ili pregradu koja funkcionalno dijeli prostor.

  • 0

Psi su često razigrani i aktivni, ali prikladno mjesto za odmor i spavanje će im svakako dobro doći. Tzv. pseća kućica može biti izvedena na mnogo maštovitih načina, ali će biti najfunkcionalnija, pogotovo u manjim stambenim prostorima, ukoliko je integrirana u komade namještaja, koji čine standardnu opremu stana. Vješto uklopljen i udobno opremljen prostor za vašeg psića može biti sastavni dio noćnog ormarića, komode ili nekog drugog elementa opreme. Neće dodatno zauzimati prostor, a pružit će sve potrebno vašem kućnom ljubimcu.

  • 0

  • 0

Mačke su vrlo uredne i čiste životinje, koje se vole penjati gdje god stignu, pa im ispunjavanje njihovih prirodnih poriva morate omogućiti i u svom domu. Skakutanje i penjanje vrlo ćete jednostavno omogućiti kupovinom već gotovih elemenata namjenjenih isključivo za mačke. Oblici i dimenzije su im različiti, a pri odabiru vodite računa da se svojom bojom ili materijalom uklapaju u postojeći interijer te postaju sastavni dio njega. Ukoliko ne nalazite uzorke materijala prilagođene vašem namještaju, odaberite ih u svijetlim i neutralnim bojama koje će se stopiti sa zidovima. Bez obzira kakvu boju odaberete, vaš će ljubimac sigurno biti sretan.

  • 0

Za one koji svojim mačkama žele stvoriti puni komoditet i omogućiti maksimalnu razigranost te za to imaju dovoljno prostora, predlažemo stepenasto postavljanje polica u različitim dijelovima stana ili kuće. Na taj će način moći skakutati i igrati se u svim dijelovima vašeg doma te dobiti veću prostornu slobodu.

  • 0

Osim elemenata integriranih u pokućstvo, namještaj za kućne ljubimce može biti smješten i kao samostalan element u prostoru, a da pri tome bude i dekorativan. Ovakve komade namještaja naći ćete u specijaliziranim trgovinama, koje prodaju svu potrebnu opremu za kućne ljubimce. Dobrim odabirom, učinit ćete stanovanje ugodnije i vama i vašem kućnom ljubimcu!

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se