interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Detalji u kupaonici

Detalji u kupaonici
Svaki prostor, neovisno o funkciji i uređenju, postaje cjelovit tek nakon uvođenja detalja. Oni daju osobnost prostoru, ali i naglašavaju ugođaj koji želimo postići.

10.07.2016.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Kupaonica je prostor koji sve više koristimo i u opuštajuće svrhe pa je stvaranje ugođaja vrlo važno. Postići ćemo ga kvalitetnim odabirom detalja.

  • 0

Ono što svakako treba biti sastavni dio opremanja kupaonice, neovisno o sanitarnoj opremi i namještaju su grijaća tijela. Odabirom elegantnih radijatora koji u prostoru izgledaju kao ploča za nosač ručnika postići ćemo ugođaj sličniji onom u dnevnom boravku, nego u kupaonici. Ovo nam najnoviji trendovi sa sajma namještaja „I Saloni“  i nameću.

  • 0

Rasvjetna tijela su vrlo elegantna i postavljaju se asimetrično u odnosu na ogledalo. Često je to visilica, ali može biti i zidna lampa. Pokušajte iskoristiti jedan kutak za spremište i osvijetliti ga visilicom, a u zonu ogledala ugradite zidnu led rasvjetu. Ugođaj će biti vrlo ležeran.

  • 0

Mesing i bakar su ponovo u trendu. Povežite metalne dijelove rasvjetnih tijela sa detaljima poput poslužavnika ili čaše. Sitne predmete ćete grupirati i izbjeći nered, a uvesti zanimljiv trendovski detalj. Grupiranjem predmeta po zonama možete također postići zanimljiv vizualni sklad.

  • 0

Vješalice na zidu su mnogima nebitan detalj, ali pravilnim odabirom ćemo postići idealan sklad u kupaonici. Stilski povežite sve zidne elemente - bojom, oblikom i materijalima.

  • 0

Ručnike povežite sa bojom pločica. Možete stvoriti kontrast ili međusobno povezivanje. U trendu je postava podnih prostirki u kupaonicu pa ih svakako povežite sa bojom ručnika. Poželjno je da su međusobno što sličniji.

  • 0

Ukoliko u kupaonicu uvodite stolicu ili foteljicu, što je također u trendu, odaberite bijelu boju, poput sanitarne opreme ili neku od postojećih boja u kupaonici. Ona može biti postavljena i vrlo ležerno te poslužiti za vješanje odjeće ili odlaganje stvari.

  • 0

Uz sve detalje, uvedite ugodne mirise eteričnih ulja, kako bi ugođaj kupaonice bio potpun.

 

Foto: Arblu

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Pronađite više proizvoda u NAMJEŠTAJ I OPREMA

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se