interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Hranom protiv bora

Hranom protiv bora
Uravnotežena prehrana najdragocjeniji je saveznik kože koja želi dugo ostati mlada. Pripazite dakle na izbor hrane, koja mora biti bogata vitaminima i mineralnim solima, a posebno sljedeće namirnice.

09.02.2009.

Portal Žena.hr

0

- Vitaminom A, koji pospješuje izmjenu stanica i stvaranje kolagena. Najviše ga ima, u obliku betakarotena, u mrkvi, rajčicama, jajima, neobranom mlijeku, povrću, jetricama.

- Vitaminom E, koji se bori protiv propadanja kolagena i jača stijenke kapilara. Nalazi se u maslinovom, kukuruznom i suncokretovom ulju, u integralnim proizvodima, te ribi.

- Vitaminom C, koji jača prirodnu obranu organizma, dakle i kože, te pomaže da se krv opskrbi kisikom. U velikim količinama ga ima u južnom voću, kiviju i peršinu.

- Selenom, koji pospješuje transport kisika u stanice, a pretvara se u pravi eliksir mladosti u kombinaciji s vitaminom C i E. Zajedno pomažu odstranjivanju zloglasnih slobodnih radikala, toksičnih molekula, koje su uzrok mnogim problemima, među kojima i preranom starenju kože. Visok postotak selena sadrže ribe, jaja, luk, mahunarke i općenito integralne namirnice.

- Cink, drugi mineral značajan u borbi protiv bora, neophodan je za sintezu kolagena i transport kisika prema perifernom krvotoku. Najviše ga ima u ribi, piletini, mlijeku, jajima.

U suradnji sa portalom  

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se