interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Spoj talijanske tradicije i hrvatskog potencijala u drvo-prerađivačkom sektoru

Spoj talijanske tradicije i hrvatskog potencijala u drvo-prerađivačkom sektoru
Florian grupa je nedavnim preuzimanjem DI Čazma postala, po prihodu, najveća grupacija u drvno-prerađivačkom sektoru.

10.12.2014.

Florian Press

0

Kad je netko najveći po prihodu, nužno znači i da ima proizvode visoke dodane vrijednosti – pa se tako upotpunjenjem asortimana namještajem Florian grupa svrstala na čelo drvno-prerađivačke industrije u Hrvatskoj.

Dosadašnje ulaganje od oko 12 milijuna eura, a planirano 20 milijuna eura, spašavanje 430 radnih mjesta i otvaranje novih 150 nisu optimizam, nego realnost.

Za navedene brojke je zaslužan tim stručnjaka Florian grupe, sve hrvatski manageri.Oni vode četiri iznimno uspješne tvornice u Lipovljanima, Čazmi, Pleternici i Kaštelancu. Mogućnost je zapošljavanja dodatnih 150 radnika u drvnom sektoru i proizvodnom programu koji čini: namještaj, drveni podovi, okviri prozora i vrata, različiti elementi obrađeni i krojeni za daljnju upotrebu, dijelovi namještaja.

Preuzimanjem DI Čazme od strane Florian grupe otvorila su se nova poglavlja razvoja, prezentacije, napretka, ulaganja i proboja na tržište.

Vlasnik Florian grupe, gospodin Elvio Florian u Hrvatskoj je prisutan oko četrdeset godina i s punim povjerenjem gleda u prinovu Grupe.

Njegove riječi su optimistične i ulijevaju sigurnost:

„Preuzimanjem tvornice DI Čazma, zaokružili smo priču o uspjehu Florian grupe na ovom području i postali najveći po prihodu u Hrvatskoj. To nam daje dovoljno prostora da odgovorimo na zahtjevno tržište bilo da se radi o finalnim proizvodima – namještaju i drvenim podovima ili poluproizvodima od drva.

Ovo svakako nije kraj širenja Florian grupe u regiji, a niti kraj investiranja u drvno-prerađivačku i industriju namještaja.

Želja nam je da od svih tvornica koje se nalaze u Grupi dobijemo maksimum jer u njih ulažemo svoje znanje, povjerenje, iskustvo i financijska sredstva spašavajući stotine radnih mjesta. Stoga smo optimisti jer dugogodišnje poslovanje u Hrvatskoj pokazuje da, usprkos nekim poteškoćama, onaj tko je ozbiljan i profesionalan može uspjeti.

Planovi za DI Čazmu su veliki – ustanoviti ozbiljnu proizvodnju hotelskog i uredskog namještaja, koja će biti u mogućnosti odgovoriti ne samo na hrvatsko nego i na puno šire tržište. Uz paletu različitih materijala i mogućnosti koje pruža proizvodnja, naglasak će i dalje biti na dizajnu i kvaliteti.“

Svi dobri principi uspjeha talijanske industrije namještaja bit će primijenjeni i u Hrvatskoj, ali uz doprinos hrvatskih dizajnera i stručnih timova. Ovo uključuje kvalitetan dizajn i proizvodnju, ali i vrhunsku prezentaciju, kako na domaćem, tako i zahtjevnom zapadnom tržištu.

Primjer Florian grupe trebaj biti poticaj i ostalim tvrtkama ovoga sektora u Hrvatskoj, jer angažman dizajnera i kvalitetna prezentacija čine nužan preduvjet uspjeha plasmana proizvoda.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se