interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Radost Uskrsa u interijeru

Radost Uskrsa u interijeru
Govorimo li o Uskrsu kao proljetnom blagdanu, tada u kontekstu uskršnjih dekoracija trebamo obratiti pozornost prije svega na šarolikost boja kojom nas priroda dariva u vrijeme svog buđenja iz zimskog sna. Žuta, zelena, plava, crvena, ljubičasta... kao i mnoge druge boje, sve su dio slikarskog platna Majke prirode. Kako bi Uskrs dočekali u skladu s prirodom, potrebno je u interijer unijeti svu radost njenih boja.

03.04.2009.

Autor: Danica Maričić a.d'i., dizajnerica interijera
Foto: PhoenixLifestyle

0

Prilikom blagdanskih okupljanja obitelji potrebno je pažljivo osmisliti dekoracije u dnevnoj sobi i blagovaonici. Uskladiti boje, oblike, materijale - stolnjaka, posuđa, salveta, cvjetnih aranžmana, košara sa pisanicama, uskršnjih drvca ...

  • 0

Svježe cvijeće važan je dio proljetnog ugođaja, stoga, neka tulipani, narcisi, ruže, orhideje, ljiljani .... budu dio vaše kreativne sheme. Složite jednobojne ili raznobojne cvjetne aranžmane koji će krasiti središnji dio stola za blagovanje.

  • 0

Primjerice, buket žutih ruža poziva na optimizam, budući da u prostor unosi boju sunca. Tulipani dok su zatvoreni podsjećaju na jaja, te su zanimljiv dodatak uskršnjem stolu. Smjestite li ih u pletenu košaru, asocijacija na pisanice bit će još jača. Ljubičice ili neko poljsko cvijeće u 'vazi' od ljuske jajeta, zanimljiv je ukras uz svaki tanjur. Košare u kojima se nalaze pisanice bit će još atraktivnije ako na njihove ručke pričvrstite vrpcama nekoliko pupoljaka ili na njih zalijepite lišće i cvijeće izrađeno od svile ili papira.

  • 0

Boje stolnjaka, salveta i posuđa neka nadopunjuju boje cvijeća. Odlučite li se za neutralne tonove posuđa i tkanina – raznobojni buket tulipana više će doći do izražaja te osvježiti prostor. Ljubičaste tkanine, bijelo posuđe i žuto cvijeće, također je privlačna kombinacija. Plavi stolnjak, bijele salvete, posuđe u zemljanim bojama te nekoliko grančica ukrašenih pisanicama, shema je koja podsjeća na Mediteran. Uz vizualni i aromatski dodatak agruma, slika morskog krajolika je potpuna.

  • 0

Obavezni sastojci uskršnje dekorativne sheme su svakako pilići, zečići i pisanice koje pršte od boja.  Postavite ih kao dodatak cvjetnim aranžmanima ili samostalan ukras – u košaricama, na umjetnoj travi ili nekoj sličnoj podlozi.

  • 0

Primjerice, dekor-poklon za svakog gosta može biti i košarica koju ste načinili od tanjeg kartona ili plastične čaše, ispunili je čokoladnim zečićima i jajima te ukrasili sitnim cvjetovima, vrpcama, perlicama, ....

  • 0

Iako cvijeće samo po sebi u prostoriju unosi osvježavajući miris, uvijek je dobrodošao i aroma-terapeutski učinak mirisnih svijeća.

  • 0

Naravno, najljepši ukras je osmijeh zadovoljnih članova obitelji i prijatelja koji blagdane provode u ugodnoj i veseloj atmosferi.

  • 0

Artikle na fotografijama možete pronaći u salonima brenda PhoenixLifestyle www.phoenixlifestyle.com.hr u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Zadru i Slavonskom brodu.

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se