interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

4. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj

4. DANI PASIVNE KUĆE u Hrvatskoj
Pozivamo Vas na sudjelovanje u programu trodnevnog međunarodnog stručnog skupa s izložbom koji će se održati od 4. - 6. 11. ove godine. Kao i prethodnih godina očekujemo više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova i stručnih organizacija i udruga.

09.10.2011.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Na stručnom skupu održat će se brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća (Stupnik, Kupinečki Kraljevec i Zagreb).

U okviru programa će se izvoditi i izravno pratiti testiranje prve pasivne kuće u Hrvatskoj u Bestovju. Testirat će se zrako(ne)propusnost uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća.

Prikazat će se najnoviji projekti i ostvarenja vrlo niskoenergetskih i pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. „faktora 10“, zauzima posebno mjesto u ovogodišnjem programu.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u HR i EU prate predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju EU Direktive o energetskim svojstvima zgrada (Energy Performance in Buildings Directive – EPBD), o HR projektima iz okvira EU programa Intelligent Energy Europe (IEE), energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.      

Uz izložbeno i prezentacijsko predstavljanje najnovijih proizvoda; materijala, građevinskih sustava i instalacijske opreme, predstavit će se i nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće prezentiraju i promoviraju novo stručno izdavaštvo; knjige i časopise te web portale koji prate teme napredne gradnje, energetske učinkovitosti i održivosti.

Sudjelovanje na predavanjima, radionicama i stručnim obilascima će se bodovati u  sustavu Stalnog stručnog usvršavanja (SSU) Hrvatske komore arhitekata (HKA).

Dani pasivne kuće su otvoreni za sve zainteresirane građane, arhitekte, sve inženjerske graditeljske i komplementarne struke, za profesionalce i studente, investitore, menadžere, banke, edukacijske institucije, izvođače, proizvođače, izvoditelje i zastupnike tvrtki.

Očekujemo Vas na 4. danima pasivne kuće koji će kao i prethodni Dani rezultirati stručnim dijalogom, stjecanjem najnovijih informacija i znanja o vrlo niskoenergetskoj ili „gotovo nultoj“ (nearly zero) gradnji i uspostavljanjem uspješnih poslovnih kontakata.

Pošaljite nam Vašu prijavnicu. Broj sudionika za stručne obilaske je ograničen!

Za Organizacijski odbor

Red. prof. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh.

Arhitektonski fakultet (AF), Kačićeva 26, 10000 Zagreb

www.arhitekt.hr

pass-net@arhitekt.hr

Program podupiru:

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se