interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kako osigurati prostranu dnevnu zonu...

Kako osigurati prostranu dnevnu zonu...
Potrebe suvremene obitelji zahtijevaju povećani dnevnu zonu, kako bi dnevne aktivnosti bile što raznovrsnije.

17.11.2008.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

0

Molim prijedlog uređenja stana i kao dvosobnog i kao jednosobnog radi veće funkcionalnosti prostora a posebno komfornosti dnevnog boravka. Stan je namješten kao dvosobni s centralnim hodnikom. Kupaonica i kuhinja bi trebale ostati na svom mjestu. Unaprijed zahvaljujem, T. S.


Postojeće stanje


Verzija 1


Verzija 2

Odgovor arhitekta:

Težnja ka povezivanju prostorija dnevnog trakta sve je češća. Osjećaj prostornosti i slobode u prostoru koncipiranom na takav način omogućit će dodatnu kvalitetu života u Vašem stanu. Obzirom da je zahtjev da kuhinja i kupaonica ostaju na postojećim pozicijama, nudimo Vam dvije verzije preuređenja stana.

Verzija 1 je koncipirana na vrlo prostranoj zoni dnevnog boravka i blagovaonice koji omogućuju atraktivno oblikovanje kuhinje sa vrlo prostranim radnim zonama, kolonama za smještaj stvari i opreme te otoka sa prostorom za brzo jelo. Kuhinja na taj način postaje prošireni dnevni boravak pa predlažemo da ju stilski i bojama povežete sa zonom blagovaonice. U blagovaonicu smjestite stol većih dimenzija, ali obavezno u kombinaciji staklo-drvo ili samo staklo. Dnevni boravak opremite kutnom garniturom, također većih dimenzija, kako biste naglasili veličinu prostora.

Predprostor kupaonice i spavaće sobe premjestite na unutarnju stranu istih prostorija, kako bi dnevni trakt bio što veći.

Verzija 2 većim dijelom zadržava prostorne gabarite prethodner verzije, ali je dnevni boravak premješten u zonu blagovaonice, a blagovaonica u kuhinju. Ovo je klasična verzija uređenja kuhinje pa predlažemo jednostavne i čiste linije. U ovoj verziji dodali smo još jednu sobu, a produžetak dnevnog boravka riješen je kao kombinacija biblioteke i relax prostora sa foteljom za masažu. Ovaj prostor može biti riješen i kao diskretna radna zona, ukoliko postoji potreba.

 Projekt je izrađen u programu ArCon 12 Hr Pro

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se