interijer

NAMJEŠTAJ I OPREMA

OBAVIJESTI

Kuhinjski uređaji - ukras kuhinje

Kuhinjski uređaji - ukras kuhinje
Niti jedna prostorija stana ne predstavlja tako usko povezan sklop uređaja, opreme i elemenata namještaja poput kuhinje. Ova tehnološko funkcionalno estetska cjelina zahtjeva posebnu pažnju pri projektiranju, jer svaki pogrešan odabir dovodi do dugoročnih posljedica. One će se osjetiti pri svakodnevnim radnim procesima koji se obavljaju u kuhinji i remetiti njihovu učinkovitost.

09.11.2008.

interijerNET.hr

0

Osim kvalitativnih i funkcionalnih zahtjeva u kuhinji, nameću se i oni estetski, koji boravak u njoj čine ugodnijim, a radne procese jednostavnijim. Iako su uređaji nužan element u  opremanju svake kuhinje, njihova uloga ne treba biti isključivo funkcionalna već i dekorativna. Štednjaci, nape, pećnice, hladnjaci i ostali uređaji mogu postati naglasak, koji će kuhinju učiniti atraktivnom i posebnom. Osim toga, najnoviji trendovi postavljaju kuhinju u središe zbivanja te joj daju dodatnu ulogu mjesta za okupljanje ukućana u kojoj uređaju imaju posebnu estetsku važnost.

  • 0

  • 0

Neobični oblici štednjaka ugrađeni u radnu ploču ili postavljeni na nju kao odvojen naglašen element, pretvorit će ju u dinamičnu plohu, koja odnosom materijala i dimenzija radne ploče i štednjaka stvara atraktivnu kompozicijsku cjelinu.

  • 0

  • 0

Obavezan element uz štednjak je napa. Ona može biti izrazito naglašena, a osobito ako se element sa štednjakom tretira kao izdvojena cjelina u kuhinjskom prostoru. Dizajn napa je toliko napredovao da je totalno negirao njenu funkcionalnost te joj dao izrazitu estetsku ulogu poput naglašenog rasvjetnog tijela, dekorativne slike na zidu ili skulpture u prostoru dominantnih dimenzija. Ukoliko odaberete ovakvu koncepciju, elementi kuhinje trebaju biti jednostavni u jednoj ili dvije boje.

  • 0

Grupiranje uređaja u ugradbenom ormaru pridonjet će ukupnom tehnološko-estetskom dojmu kuhinje. Pećnicu, kao izdvojeni element, naglasite smještajem u ugradbeni ormar što većih dimenzija, na visinu 90-120 cm. Idealno ju je smjestiti centralno. Mikrovalna pećnica, aparat za kavu pa i TV skladno će se uklopiti u ovu kompoziciju. Ukoliko uređaji nisu grupirani, nemojte ih naglašavati pojedinačno, jeć ćete narušiti sklad kuhinje. U tom slučaju kuhinju naglasite bojama i formom.

  • 0

  • 0

Klizna ili zaokretna vrata masivnog ugradbenog elementa trebaju biti potpuno neutralana, kroz jedinstven odabir materijala. Čistoća vertikalne plohe s naglašenim uređajima dat će eleganciju i snagu koja ostavlja bez daha. Poželjno je hladnjak i zamrzivač ugraditi u ovaj isti, prostorno neutralni, kuhinjski element.

  • 0

Estetko-tehnološki dojam pojačat će i kuhinjske slavine sa vrlo izraženom vertikalnom dimenzijom.

  • 0

  • 0

Suvremeni dizajn uređaja pruža podjednaku priliku ispuniti želje ljubiteljima retro stilova kao i sljedbenicima posljednje riječi tehnike, koji kuhinju pretvara u „kapsulu“ iz SF filmova. Naglašeni minimalističko – geometrijski izražaj daje joj futuristički izgled, ali i multipraktičnost pri uporabi i održavanju. Odabir kvalitetnih i atraktivnih uređaja na tržištu je zaista velik, a na vama je samo da se odlučite za željeni stil uređenja kuhinje u kome uređaji postaju ukras prostora!

  • 0

  • 0

PROJEKTIRANJE I SAVJETOVANJE

Pogledajte više u fotogaleriji

Portal interijerNET.hr koristi cookies (kolačiće) za prikazivanje stranica. Nastavkom pregleda ovih stranica pristajete na to da ih koristimo. Ukoliko to ne želite, postavke možete promijeniti u svojem pregledniku. Za nastavak kliknite gumb "Slažem se".

Slažem se